Header_1920_03.jpg Header_1920_10.jpg Header_1920_08.jpg Header_1920_06.jpg Header_1920_09.jpg Header_1920_04.jpg Header_1920_02.jpg Header_1920_07.jpg Header_1920_11.jpg Header_1920_05.jpg Header_1920_01.jpg

In memoriam Piet Lindeman

19-10-2019  | 

In Memoriam Piet Lindeman

Stick aan de grond!

Op 13 oktober j.l. overleed Piet Lindeman, een van de oudste oud-leden van Laren met een "donkerblauw-lichtblauw” hart, op 90-jarige leeftijd. "Stick aan de grond”: veel oud- en oudere leden van Laren, veelal eind-50’ers en 60’ers, kunnen zich deze uit de tijd van het grashockey komende aanwijzing van coach Lindeman nog wel herinneren. Stick aan de grond, verticaal en voetje achter de stick, om te voorkomen dat de op het soms hoge gras stuiterende hockeyballen over de stick heen sprongen. In een tijd, begin jaren ’70, waarin de D'tjes door ruimtegebrek op Laren soms uitweken naar de in tweeën gedeelde voetbal- en gravelveldjes van BVV'31 in Blaricum. In de tijd dat zijn zoons Olivier (nu 64) en Alexander (59) in de jeugd speelden was hij het bestuurslid dat zich met de jongensafdeling bezig hield. Tot zijn afscheid in 1991 trad hij in allerlei elftallen op als fanatieke en veel scorende aanvaller/links buiten.

Piet kwam in 1952 van Gooische, waar hij in zijn jeugdjaren speelde omdat hij in Bussum woonde, naar Laren. Een paar keer kwam hij uit voor het Eerste met aanvoerder Dicky Loggere, die hem naar Laren haalde. Omdat hij geen basisspeler was kwam hij in het seizoen ‘52-‘53 ook uit in Heren II en werd hij met dat team kampioen van de promotieklasse. De opstelling van dat jaar met veel bekende Laren-namen: Hamdorff, Dagevos, Brunt, Keeman, Goudsmit, Gussinklo, Bakker, Blekemolen, Vermolen, Langeveld en Lindeman.

Na een paar jaar wonen en werken in de buurlanden werd Piet vervolgens in 1962 direct als routinier in het zeer hechte Laren V opgenomen. Dit elftal (zie de foto hieronder) blijkt volgens het Gedenkboek van Laren uit 1973 "het enige elftal te zijn dat reeds anderhalf jaar ongeslagen uit de competitiewedstrijden tevoorschijn is gekomen”. Volgens het boek ook gedurende tien jaar een club binnen de club!


Van links naar rechts bovenste rij: Frans de Greve, .., Koen van Weel, Maarten van Ede, Frans Rogaar, Felix Horsman, Jaap Glasz. Van links naar rechts onder: Piet Lindeman, Huib Feltmann, Gijs van Dijkum, Menno Arnoldus.

Piet trad pas in de jaren ’70 toe tot de garde der veteranen. Tot 1991 doorliep hij vrijwel alle stadia van die competitie om ten slotte met veel oude coryfeeën in LX te belanden en daar op zijn 62e zijn actieve hockeycarrière te beëindigen met een heuse afscheidswedstrijd en de uitreiking van de welverdiende pul van de pullenclub.

In het kader van de coaching van jeugdleden van Laren, meisjes maar vooral jongens, mag niet onvermeld blijven dat hij hierin duobanen vormde met o.a. Albert van Nierop, Aris Aarssen en Dick Loggere (meisjes C1). Dit laatste team werd, mede omdat Dick’s dochter daarin speelde, op welhaast professionele wijze begeleid. Dick leverde sticks, shirtjes en andere kleding, wat de tegenstanders bij voorbaat al op een achterstand zette. Overbodig te zeggen dat het team, mede omdat het bulkte van de hockeykwaliteit, glansrijk kampioen werd. Aris vergezelde hij met zijn vrouw Aatje in het seizoen 1974-1975 jongens B1 naar een internationaal toernooi in Felsted, Engeland.


Van links naar rechts bovenste rij: Piet Lindeman, Alexander Lindeman, Bob Sinnige, Alexander Ton, Tom Booy, Martijn van Eykern, Sander Aarssen, Aris Aarssen. Van links naar rechts onder: Richard Rahusen, Arthur Faber, Robert Sinke, Bart van Kleeff, Matthijs van den Broek, Just Blekemolen.

Piet is ook betrokken geweest bijde komst van het kunstgras naar Laren in 1979. Piet vertelde later hoe dat toen is gegaan. Hij speelde eind jaren ‘50 bij Klub an der Alster uit Hamburg samen met Norbert Dahlstroem, eind jaren ‘70 directeur van kunstgrasfabrikant Monsanto Europa. Omdat het bestuur van Laren een fabrikant zocht gaf Piet aan dat hij nog wel iemand wist. Toen hij Dahlstroem vroeg of zijn bedrijf Laren een kunstgrasveld kon leveren antwoordde deze bevestigend maar gaf hij ook aan dat hij wilde dat in Nederland een tussenpersoon zou optreden. Dat was Kees van Oostrum van Tapijtcentrum De Oosthoek B.V., die vervolgens een gunstige offerte uitbracht. Daarna werd, zoals het jubileumboek uit 1998 van Erik Kuurstra ook vertelt, op 10 augustus 1979 tijdens een buitengewone vergadering groen licht werd gegeven voor de aanleg van het eerste kunstgrasveld.

Piet Lindeman, jarenlang spelend, besturend en coachend lid en als lid van de businessclub ook sponsorend lid geweest: rust zacht!

 
Sponsors
Gerelateerd nieuws
Agenda
4-6 Opa en Oma dag met cup cake challege
7-6 Larensche Bowls Society - veld 4
13-6 Lmhc Fancy Fair
13-6 Larensche Bowls Society - veld 4
21-6 Larensche Bowls Society - veld 4


Steun de club en boek je vakantie via Booking.com


Zoeken
Vandaag jarig
Jan van de Hoef
Josien Hompes-de Jong
Marco Jansen
Marjolein Stut