Header_1920_10.jpg Header_1920_05.jpg Header_1920_06.jpg Header_1920_09.jpg Header_1920_11.jpg Header_1920_07.jpg Header_1920_04.jpg Header_1920_03.jpg Header_1920_02.jpg Header_1920_01.jpg Header_1920_08.jpg
Nieuwsafbeelding

Geen competitie, wel trainen en onderlinge wedstrijdjes op het veld (t/m 26 jaar)

14-10-2020  | 


Landelijke maatregelen per dinsdag 3 maart - UpdateBeste leden, ouders en vrijwilligers,


Jongeren t/m 26 jaar mogen buiten in teamverband sporten

Tijdens de persconferentie van Minister-President Rutte op Dinsdagavond 23 februari 2021 liet het kabinet weten dat de huidige lockdown in ieder geval verlengd wordt tot en met 15 maart. Wel is er met ingang van 3 maart een versoepeling voor jongeren en jong volwassenen tot en met 26 jaar. Zij mogen vanaf deze datum in teamverband trainen. 


Wij zijn blij dat deze verruiming op de bestaande maatregelen wordt doorgevoerd. Deze versoepeling is een mooie stap op weg naar hockeyen voor alle leeftijden binnen onze vereniging. In aansluiting op deze routekaart streeft de KNHB er met andere sportbonden naar om in kleine stappen regulier sporten zo weer mogelijk te maken voor iedereen. Om dat voor elkaar te kunnen krijgen, is het van het grootste belang dat ook wij onze verantwoordelijkheid blijven nemen en verantwoord omgaan met de nieuwe versoepeling per 3 maart. Alleen op die manier zorgen we er samen voor dat ook de volgende stappen voor andere groepen in zicht komen.


Stand van zaken competities 2020-2021

Tijdens de persconferentie werd duidelijk dat het spelen van competitiewedstrijden in elk geval tot half maart niet tot de mogelijkheden behoort. De KNHB heeft eerder al aangegeven dat het, om de competities in het normale format uit te spelen, cruciaal was dat deze per half maart 2020 gestart zouden worden. De maatregelen waarmee we nog steeds te maken hebben, maken dit helaas niet meer mogelijk. In een update van de competitieleiding lees je wat dit betekent voor het competitieverloop 2020-2021. Ga naar update KNHB.


Tijdelijke aanpassing m.b.t. ingang sportcomplex.

Ingang veld 1/grasveld Eemnesserweg blijft voorlopig gesloten.Laren en Corona

We vinden het fijn dat vooralsnog onze jongste jeugd en junioren voorlopig nog mogen blijven trainen en onderling wedstrijdjes spelen. Om nu ervoor te zorgen dat onze club ook de komende tijd een veilige plek blijft, plaatsen we hieronder samengevat de belangrijke regels en afspraken op een rij.


We hopen natuurijk dat iedereen zich goed aan alle maatregelen houdt. Op de club blijven de volgende maatregelen voor 1.5 meter afstand, looproutes en hygiëne onverminderd van kracht. Daar komen nog steeds vanuit NOC*NSF, KNHB en gemeente en overheid nog steeds aanvullende maatregelen bij. Om voor iedereen duidelijk te maken hoe wij op de club omgaan met de maatregelen is het Laren Covid-19 protocol opgesteld. Dit protocol vind je onderaan dit bericht als bijlage.


Daarnaast geldt onverminderd: Was je handen regelmatig, schud geen handen en houd afstand. En houd je aan de regels. Alleen op die manier kunnen we in elk geval met elkaar blijven hockeyen, al is dat dan voorlopig zonder publiek.


Heb je nog verdere vragen, mail naar [email protected]


———————


Blaashal

 • De Weetabix blaashal is tot nader order gesloten.Dames 1 (hoofdklasse)Clubhuis

 • Het clubhuis is gesloten, net als het terras en de buitenbar.
 • Kleedkamers zijn dicht net als alle de ruimtes voor teambesprekingen.
 • Alleen WC buiten (beneden) is toegankelijk (ga zo mogelijk thuis naar de WC).Training en wedstrijd

 • Voor iedereen van 27 jaar en ouder geldt dat sporten alleen mag op 1,5 meter afstand en alleen individueel of in teamverband met niet meer dan 2 personen (in vaste samenstelling op een 8-ste veld). Wedstrijden zijn niet toegestaan.
 • Voor jeugd en jongvolwassenen t/m 26 jaar geldt dat trainen in teamverband en wedstrijden onderling met teams van eigen club is toegestaan.
 • Ouders/toeschouwers zijn helaas niet welkom bij trainingen en onderlinge wedstrijden. Ook door de gemeente zal hier streng op worden gehandhaafd!
 • Personen die tijdens een onderlinge wedstrijd of training een specifieke functie hebben, bijvoorbeeld als trainer, coach of spelbegeleider/scheidsrechter, mogen gedurende het uitoefenen van die functie aanwezig zijn. Zij moeten na het uitvoeren van de functie het Laren sportcomplex zo snel mogelijk verlaten.
 • Als je klaar bent met trainen of de onderlinge wedstrijd, verzoeken we je direct (via de juiste weg) naar huis te gaan.
 • Voor onze g-hockeyers gelden mogelijk aangepaste maatregelenHandhaving en naleving

Bij elk team vervult de manager automatisch de rol van corona-handhaver. Dit betekent dat deze zijn/haar eigen team zal aanspreken op strikte naleving (indien nodig) van afgekondigde maatregelen conform protocol.Overige punten

 • Houd je aan algemene afstandsregel van 1,5 meter.
 • Geregeld handen wassen.
 • Gebruik je eigen bidons.
 • Leen geen hockeyballen of kleding van elkaar.
 • Houd je aan de routing per veld (zie hiervoor ook plattegrond Laren Covid-19 protocol).
 • Vermijd drukte.
 • Blijf thuis als je je niet goed voelt (doe dit ook in geval van een huisgenoot).
 • Elkaar niet opjagen of rennen en vermijd ook onopzettelijk contact.
 • Ouders hebben door de week exclusief toegang tot het Laren complex ingeval ze ALLEEN in de hockeyshop attributen willen ophalen of kopen.
 • Ook is het toegestaan kort aanwezig te zijn bij de keeperstraining van de jongste jeugd i.v.m. aankleden. Wel dient men hierna z.s.m. het terrein weer te verlaten.
 • Alle regels gelden tot nader order en kunnen/zullen worden bijgesteld/aangepast indien vereist/noodzakelijk.Vijf belangrijke punten om te blijven onthouden:


 1. Blijf up to date

De regelgeving rondom corona is continu aan verandering onderhevig. Houd daarom de LMHC website en het Laren Covid-19 protocol goed in de gaten i.v.m. aanpassingen; beide worden voortdurend bijgewerkt.


 1. Thuisquarantaine

Ben je buiten Europa of in een risicogebied op vakantie geweest? Blijf uit voorzorg na terugkomst thuis in quarantaine conform de richtlijnen. Check of jouw vakantieland of -regio binnen het risicogebied valt en houd updates in de gaten.


 1. Gezondheidsklachten

Ook als je klachten hebt, blijf thuis. Sla de training of oefenwedstrijd over en spreek elkaar gerust hierop aan. Zo voorkomen we besmettingen en kunnen we allemaal veilig op de club blijven hockeyen en elkaar ontmoeten.


 1. Positieve test

Bij een positieve uitslag van de Covid-19 test van één van onze leden vragen we om een mailbericht hierover te sturen aan het bestuur. Doe dit aan Stijn Eijkman (beheerder Laren Covid-19 protocol) via: [email protected]. Laat daarin weten wie besmet is en wanneer diegene voor het laatst op de club is geweest. In onderling overleg met de Medische Commissie zal afhankelijk van de situatie worden vastgesteld wat de eventuele vervolgstappen zijn. Dit zal gebeuren op vertrouwelijke basis.


Aanvulling d.d. 5 november 2020:

Kinderen onder 13 jaar behoren tot de zgn. categorie 3 (= overig) en kunnen blijven sporten en naar school gaan in geval van corona in de klas (bij zowel een medeklasgenoot als leraar). Zie eventueel voor meer informatie de volgende link: https://lci.rivm.nl/Handreiking-contact-en-uitbraakonderzoek-kinderen.


Meer informatie:


 1. Aanmelden voordat je het Laren complex


Voordat je ons complex betreedt zal je je moeten registreren. Dit geldt voor elke dag dat je er bent of komt, en voor iedereen van 13 jaar of ouder. Mocht je hier niet aan willen of kunnen voldoen, dan kan je ons complex helaas niet betreden. Gebruik onderstaande link of lees met je smartphone de QR code af op de posters bij de ingangen van het complex. Bij registratie wordt moment van aanmelding automatisch vastgelegd. Klik hier voor registratie.


Bij deze registratie verklaar je dat je je:

 • Aan de protocollen en de huisregels van Larensche Mixed Hockey Club (LMHC) conformeert,
 • Geen Covid-19* gerelateerde gezondheidsklachten hebt, geen huisgenoten met dergelijke gezondheidsklachten hebt en 10 dagen voor registratie niet in contact geweest bent met personen met dergelijke klachten,
 • de 10 dagen voorafgaand aan de registratie niet in een risicogebied (Rood of Oranje) geweest bent,
 • 1.5 meter afstand houdt tot personen die niet tot je huishouden behoren.


Laren spelers/speelsters hoeven zich niet te registreren in geval van:

 • Een wedstrijd met DWF (dit geldt ook voor de spelers van het bezoekende team).
 • Een reguliere (instuif)training doordeweeks of in het weekend (dit geldt ook voor de vaste trainers).Meer informatie:
Nog vragen? e-mail naar [email protected]Met sportieve groet,


Bestuur, TC en Jeugdtafel
Reacties

Er zijn nog geen reacties, plaats uw reactie hieronder

Reageer op het nieuwsSponsors
Gerelateerd nieuws
H1 - SCHC
zondag 7-3 thuis om 14:45 info
D1 - SCHC
zaterdag 27-2 uit om 12:45 info
Agenda
Nog geen agenda punten.


Steun de club en boek je vakantie via Booking.com


Zoeken
Vandaag jarig
Luc Fonteijn
Lisette Henselijn-brandt
Jacco Keijzer
Olivia Makker
Aagje van Mastrigt
Robert Pandelaar
Senna Smits
Chrisje Steinebach
Kaj Teuben
Tessa van der Zwaan