Header_1920_01.jpg Header_1920_04.jpg Header_1920_05.jpg Header_1920_10.jpg Header_1920_11.jpg Header_1920_06.jpg Header_1920_08.jpg Header_1920_03.jpg Header_1920_07.jpg Header_1920_02.jpg Header_1920_09.jpg
Nieuwsafbeelding

Corona update per 28 november

28-11-2021  | 

Sportcomplexen dicht van 17.00 uur tot 05.00 uur

De persconferentie van vrijdagavond 26 november bracht Nederland helaas weer nieuwe coronamaatregelen. Deze nieuwe maatregelen gaan zondagavond d.d. 28 nov om 17.00 uur in en raken ook de hockeysport. 


Van 17.00 uur tot 05.00 uur moeten alle sportcomplexen dicht zijn, dus ook die van Laren. Gelukkig is amateursport overdag tot 17.00 uur wel mogelijk is en kunnen wedstrijden en trainingen doorgang vinden binnen deze tijdspanne.1,5 meter afstand verplicht

Met ingang van 24 november geldt voor iedereen vanaf 18 jaar die niet aan het sporten is weer de verplichting tot het nemen van 1,5 meter afstand. Er is dus geen sprake meer van een advies maar van een verplichting.
Kinderen tot en met 12 jaar hoeven tot elkaar en tot volwassenen geen 1,5 meter afstand te houden. Jongeren van 13 tot en met 17 jaar hoeven onderling geen 1,5 meter afstand te houden.Zaalhockey competitie gaat door

Wij zijn het zaalseizoen inmiddels gestart met de eerste trainingen, terwijl de zaalcompetitie 5 december begint. De nieuwe maatregelen hebben een impact op de wedstrijdschema's. De competitieleiding van de KNHB onderzoekt de komende dagen wat in dit geval de mogelijkheden zijn.


Daarbij denkt de bond aan het eerder op de dag starten van wedstrijden waardoor meer wedstrijden gespeeld kunnen worden voor 17.00 uur. Daarnaast denkt de hockeybond ruimte te zien op data die nu nog niet of deels worden gebruikt als competitiedata, zoals bijvoorbeeld 2 januari 2022. Tot slot zoekt de KNHB naar extra ruimte in de hallen, waaronder ook de nog niet benutte ruimte in de 38 blaashallen op verenigingen. 

Wordt vervolgd dus.Aangepaste zaaltrainingen

De komende 3 weken vervallen veel trainingen omdat deze na 17:00 uur plaatsvinden. Er volgt daarom een aangepast schema tot 17:00 uur (voor onze jongste jeugd en D-categorie). Tevens wordt er gekeken naar de mogelijkheid om ’s morgens vroeg te trainen met A/B/C jeugd en keepers. Zie hiervoor ook het nieuwsbericht op onze website: inventarisatie zaalhockey. Houd de komende periode e-mail/app/website in de gaten voor verdere communicatie hieromtrent.Houd je aan de regels

Het is en blijft van groot belang dat we ons allemaal aan de geldende regels houden. De 1,5 meter afstand, het mondkapje in CTB-plichtige omgevingen en de correcte controle van het CTB (zie hieronder voor meer details): als we willen blijven sporten, is het van groot belang dat we dit blijven naleven. Denk daarbij ook aan de basisregels (handen wassen, geen handen schudden en ventileren).


Meer hierover lees je ook in het KNHB nieuwsbericht. De KNHB veelgestelde vragen en het Algemeen Sportprotocol NOC*NSFl  zijn aangepast op de situatie die geldt per 28 november.Laren Blaashal


 1. Corona toegangsbewijs (CTB) blaashal
 • Voor alle binnensporten, dus ook in onze blaashal, geldt een verplichte CTB check voor iedereen vanaf 18 jaar.
 • Kun je geen (geldige) CTB laten zien, dan mag je de blaashal niet in.
 • In de blaashal zijn coach/manager van elk team verantwoordelijk voor de CTB check. Bij trainingen is dit steeds de trainer. Dit kan met de corona check app op de eigen telefoon.
 • De zaalwedstrijdleiding dient voorafgaand aan de wedstrijd zeker te stellen dat door de manager/coach van resp. beide teams/begeleiding deze check correct is uitgevoerd.
 • Deze regels gelden voor alle (bezoekende) teams/clubs die gebruik maken de Laren Blaashal.


 1. Geen publiek in blaashal
 • Er is geen publiek toegestaan in de blaashal, behalve trainers en wedstrijdfunctionarissen (zaalleiding, coach/manager, scheidsrechter en verenigingsfunctionaris). 
 • Ook rij-ouders zijn niet toegestaan in de Laren blaashal; zij zijn welkom in het clubhuis. 
 • Wedstrijden zijn live te volgen vanuit het clubhuis via een scherm.

 1. Aanwezigheid spelers/wedstrijdfunctionarissen in de Blaashal
 • Een team mag niet eerder dan 15 minuten voor aanvang van de training of wedstrijd in de Blaashal komen
 • Uitgebreide teambesprekingen in de blaashal zijn niet toegestaan; hiervoor wordt verwezen naar buiten of het in het clubhuis 
 • Elke speler en/of wedstrijdfunctionaris wordt geacht direct na de wedstrijd de blaashal te verlaten. 
 • Draag mondkapje (vanaf 13 jaar) voorzover mogelijk.


Laren Clubhuis


 1. Toegankelijkheid clubhuis
 • Onze Horeca/clubhuis heeft nog steeds een beperkte openingstijd, alleen in het weekend en tijdens (zaal)wedstrijden van 9:00 - 17:00 uur.
 • In het clubhuis zijn vaste zitplaatsen
 • Plan is dat de wedstrijden/trainingen live vanuit het clubhuis kunnen worden gevolgd op een scherm.
 • Kleedkamers/douches clubhuis zijn gesloten.
 • Alleen de hoofdingang bovenaan de trappen is open.
 • Het buitenterras is gesloten.
 • Iedereen maakt gebruik van de buitentoiletten; de binnentoiletten zijn gesloten.


 1. Coronatoegangsbewijs (CTB) clubhuis
 • Omdat op onze club lastig onderscheid te maken is tussen horeca en clubhuis (qua handhaving), is bij het betreden noodzakelijk om je CTB aan de deur te laten zien als je 13 jaar of ouder bent.
 • Er staat iemand bij de ingang om jouw CTB te scannen. 
 • Bij een groen vinkje krijg je een stempel. Je hoeft dus maar 1 keer de CTB te tonen en kunt daarna in- en uitlopen door je stempel te laten zien. Let op! Deze stempel is maar voor één dag geldig.
 • Kun je geen (geldige) CTB laten zien, dan mag je het clubhuis niet in.
 • Een CTB (d.w.z. QR-code op CoronaCheck-app) krijg je als je volledig bent gevaccineerd, een herstelbewijs hebt of een zeer recente negatieve testuitslag.


Algemeen 

 • Iedereen mag sporten in de buitenlucht (d.w.z. trainen en wedstrijden spelen) zonder coronatoegangsbewijs (CTB).
 • Houd je – als je niet aan het hockeyen bent – aan de 1,5 meter afstand (vanaf 13 jaar).


Uitwedstrijden

 • Vanaf 13+ is het advies om een mondkapje te dragen wanneer er vanwege sportactiviteiten personen uit meerdere huishoudens in dezelfde auto zitten.
 • Per vereniging kan de uitvoering verschillen. Check goed de website van de betreffende club voor de daar geldende regels. Alle verenigingen doen hun best om de maatregelen goed in te vullen. Respecteer dat en volg de regels. Gebruik daarbij ook je gezond verstand.


Protocol verantwoord sporten
Alle relevante informatie vind je in het sportprotocol. Dit protocol geeft verenigingen, sporters, trainers/coaches, vrijwilligers, ouders/verzorgers en gemeenten richting hoe te handelen, uitgaande van de huidige maatregelen. Dit document wordt regelmatig aangepast dus lees het door!Basisregels
We roepen iedereen op om alle overheidsrichtlijnen in acht te nemen en zich te houden aan onderstaande basisregels:

 • Heb je klachten? Blijf thuis en laat je testen
 • Houd 1,5 m afstand van anderen
 • Vermijd drukte
 • Was vaak je handen met water en zeep, juist ook voor en na bezoek sportlocatie
 • Schud geen handen
 • Zorg voor voldoende frisse lucht
 • Draag een mondkapje


NOC*NSF protocol

Zie voor algemeen sportprotocol op de website van het NOC*NSF. Ook veelgestelde vragen zijn hier te vinden.  Dit protocol is door NOC*NSF in samenwerking met de sportbonden is opgesteld en steeds actueelKNHB protocol

Ook kun je een KNHB sportprotocol vinden op de protocollen-pagina van de KNHB. Een aantal van de aanpassingen die zijn gedaan naar aanleiding van de versoepelingen, heeft betrekking op de horeca op sportverenigingen. Vijf belangrijke punten om te blijven onthouden:


 1. Blijf up to date

De regelgeving rondom corona is continu aan verandering onderhevig. Houd daarom de Laren website en het Laren corona protocol goed in de gaten i.v.m. aanpassingen; beide worden voortdurend bijgewerkt.


 1. Thuisquarantaine

Ben je buiten Europa of in een risicogebied op vakantie geweest? Blijf uit voorzorg na terugkomst thuis in quarantaine conform de richtlijnen. Check of jouw vakantieland of -regio binnen het risicogebied valt en houd updates in de gaten.


 1. Gezondheidsklachten

Ook als je klachten hebt, blijf thuis. Sla de training of oefenwedstrijd over en spreek elkaar gerust hierop aan. Zo voorkomen we besmettingen en kunnen we allemaal veilig op de club blijven hockeyen en elkaar ontmoeten. Zie evt. ook Check Covid-19 gezondheidsklachten.


 1. Positieve test

Bij een positieve uitslag van de Covid-19 test van één van onze leden vragen we om een mailbericht hierover te sturen aan het bestuur. Doe dit aan Stijn Eijkman (beheerder Laren Corona protocol) via: [email protected]. Laat daarin weten wie besmet is en wanneer diegene voor het laatst op de club is geweest. In onderling overleg met de Medische Commissie zal afhankelijk van de situatie worden vastgesteld wat de eventuele vervolgstappen zijn. Dit zal gebeuren op vertrouwelijke basis.


 1. Wat moet ik doen als iemand in mijn team positief getest heeft op het Coronavirus?

In het geval van een positieve test in je team is het verstandig om zo snel mogelijk, via de betrokkene, te schakelen met de GGD. 

Over het algemeen verblijven sporters tijdens een wedstrijd of training niet meer dan 15 minuten binnen 1,5 meter van een andere persoon. De GGD ziet teamgenoten als 'overige niet nauwe contacten'. Deze spelers mogen in dat geval blijven deelnemen aan trainingen en wedstrijden. Wel moeten zij hun gezondheidssituatie goed in de gaten houden. En thuisblijven zodra 1 van de door de overheid genoemde klachten optreedt.

Daarbij geldt: safety first, neem je verantwoordelijkheid! 
Nog vragen? e-mail naar [email protected]Met sportieve groet,


Bestuur, TC en Jeugdtafel
Sponsors
Gerelateerd nieuws
ZH1 - Huizen
zondag 12-12 uit om 14:40 info
ZD1 - Almeerse
zondag 12-12 uit om 11:20 info
Agenda
4-12 Clinic Heren 1
9-12 Borrel Ter Gooi ziekenhuis
13-12 Bestuursvergadering
16-12 Besloten feest
27-12 Nationale Sportkampen, zaalhockey...


Steun de club en boek je vakantie via Booking.com


Zoeken
Vandaag jarig
Eline van Doorne