Header_1718_09.jpg Header_1718_08.jpg Header_1718_02.jpg Header_1718_04.jpg Header_1718_00jpg.jpg Header_1718_06.jpg Header_1718_03.jpg Header_1718_07.jpg Header_1718_01.jpg Header_1718_10.jpg Header_1718_05.jpg Header_1718_11.jpg Header_1718_13.jpg

Laren heeft meer vrijwilligers nodig

Iedere vereniging draait op de inzet van vrijwilligers. Laren is hierop geen uitzondering. En eigenlijk is dat juist wat het verenigingsleven zo mooi maakt. Met elkaar de schouders eronder zetten waardoor de prestaties beter worden, de club gezelliger wordt en de leden meer plezier beleven aan hun lidmaatschap. 

Dit gaat natuurlijk niet vanzelf en de leden zijn hier in belangrijke mate zelf verantwoordelijk voor. Dus blijf niet aan de kant staan maar zet je in voor onze mooie club! Er is van alles te doen. Je kunt lid worden van een commissie, groepsleider/-ster worden, scheidsrechter of coach. Maar je kunt ook een toernooi organiseren of zorgen dat de website en de sociale media kanalen van de club interessant blijven. 

Het is niet alleen leuk om te doen, je leert ook weer nieuwe mensen kennen en het voelt gewoon goed om je belangeloos voor jouw club in te zetten. En... vele handen maken licht werk

Loyaliteitspremie
Sinds het seizoen 2018/2019 kent Laren een loyaliteitspremie. Dit houdt in dat voor elk kind in de jeugd wordt verwacht dat er minimaal 10 uur vrijwilligerswerk wordt verricht per seizoen. Voor de A en B jeugd mogen ook de kinderen zelf het vrijwilligerswerk doen, voor de overige jeugd moet dit worden gedaan door de ouders. Indien gedurende een seizoen er per jeugdlid niet minimaal 10 uur vrijwilligerswerk is verricht, wordt aan het einde van het seizoen een loyaliteitspremie in rekening gebracht van 50,- Euro per jeugdlid. Per adres geldt een maximale loyaliteitspremie van 100,- Euro per seizoen.

Wat zijn de spelregels?
Er wordt slechts per seizoen gemeten. Als je in een seizoen meer dan 10 uur aan vrijwilligers werk hebt verricht, telt het stuk boven de 10 uur niet mee voor het volgende seizoen.

-Als je minder dan 10 uur vrijwilligerswerk hebt gedaan, is er geen recht op een pro rata vermindering van de loyaliteitspremie.

-Team specifieke ondersteuning zoals het rijden naar uitwedstrijden, 1x per jaar een wedstrijd fluiten behoort tot "normale ouder ondersteuning” en telt dus niet mee voor het bereiken van de 10 uur vrijwilligerswerk

-Team coach of manager behoort wel tot vrijwilligerswerk (elk 20 uur)

-Elke wedstrijd die je, onbetaald, meer fluit dan 1 x per jaar, telt mee als 2 uur vrijwilligerswerk

Wat voor vrijwilligerswerk kan je doen?
We maken onderscheid tussen het lid zijn van een commissie en het verrichten van een activiteit. Een commissielid is het hele jaar door bezig met het uitoefenen van zijn commissietaak. Een activiteit echter, is eenmalig voor een korte periode of zelfs een dag(deel). Wij zullen een overzicht gaan plaatsen met daarop het commissie en activiteiten werk. Met daaraan gekoppeld hoeveel uren vrijwilligers werk hiervoor staan. Een wedstrijd fluiten geldt bijvoorbeeld als 2 uur vrijwilligers werk. Lid zijn van een commissie is al heel snel 20 uur of meer vrijwilligerswerk per seizoen.

Hoe aan te melden of registreren?
In de Laren app (onder "meer” en vervolgens "plan uw/je dienst” kun je aangeven voor welke dienst je je wil aanmelden of aangeven of je lid bent van een commissie. Ook kun je aangeven of je al een activiteit hebt gedaan (bijvoorbeeld extra gefloten). Al deze registraties zullen wij aan het einde van het seizoen verzamelen en optellen. Zo kunnen we zien of de 10 uur per kind is gehaald.

Hoe weet ik welk werk er wordt gevraagd?
Op de Laren site (lmhc.nl) staat onder het hoofdstuk "De Club” een sectie "Vrijwilligers”. Hier staat ook een onderdeel "vacatures”. Hier worden de geplande activiteiten vermeld waarvoor we vrijwilligers vragen. Indien je kunt/wilt kun je je vervolgens hiervoor op inplannen via de app (in het geval van een activiteit. Ook staan er vacatures voor commissieleden met een korte beschrijving en wie je hiervoor kunt contacten.

Laren app nu nog niet gereed / hoe verder?
Op dit moment is Laren met de app bouwer "Lisa” is gesprek om tot een oplossing te komen hoe onze leden hun vrijwilligerswerk makkelijk kunnen inplannen of registreren in de Laren app. Dat kan nu dus nog niet. Maar dat is niet erg. Zodra de functionaliteiten in de app gereed zijn, kun je je reeds verrichtte vrijwilligerswerk ook achteraf registreren. Wij maken pas de balans op aan het einde van het seizoen. Dus onthoudt goed wat je wanneer als vrijwilligerswerk hebt gedaan om dit later in de app te kunnen vastleggen.

In de tussentijd zullen wij op de pagina Vacatures vrijwilligers de vacatures en de te verrichten activiteiten vermelden. Bij interesse kun je dan mailen naar [email protected] of anders het adres wat daarbij is opgegeven.


 

 

 

 
Sponsors
H1 - Oefenwedstrijd
zondag 25-8 uit om 14:45 info
D1 - SCHC
zondag 15-9 thuis om 12:45 info
Agenda
25-8 Oefenwedstrijd Den Bosch D1 uit
25-8 Oefenwedstrijd Voordaan H1 uit
26-8 Zomertraining H1
26-8 Bestuursvergadering
28-8 Zomertraining H1


Steun de club en boek je vakantie via Booking.com


Zoeken
Vandaag jarig
Sebastiaan Duvekot
Jayda van der Klift
Ottavia Koning
Cato van der Most
Arjan Verduijn